Продавець Інтернет магазин Pozitiff розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
343 відгуків
Інтернет магазин Pozitiff
+380 (66) 103-15-80
+380 (68) 126-20-94

Лляна олія преміум

  • В наявності
  • Код: МК-022

від 55 ₴/бут

+380 (66) 103-15-80
  • +380 (68) 126-20-94
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Лляна олія преміум
Лляна олія преміум
від 55 ₴/бут
В наявності
+380 (66) 103-15-80
  • +380 (68) 126-20-94
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Лляна олія (олія льону). Опис

Про користь олії з насіння льону і його цілющих властивостей було відомо з давніх часів. На Русі воно було незамінним харчовим продуктом — його вживали з овочами в пост, на основі його готували святкові страви, додають у здобну випічку для аромату. У давній народній медицині масло льна мало застосування для лікування порізів і швидкого загоєння ран, для полегшення болю. І донині олія льону допомагає людині в боротьбі з недугами, зберігаючи її здоров'я на довгі роки. Льон був завжди особливою культурою на Русі, він кормив, лікував, зігрів тілесно та душевно. 

Однією з перших сільськогосподарських культур, яку людина почала обробляти у Стародавньому Єгипті й Індії — був льон. Упродовж багатьох століть льон одягав і годувалав людей. Якщо хліб — у всьому голова, то ми не помилимося, кажучи, що льон — всьому душу. Відомий фахівець у галузі лікування та оздоровлення людини, доктор медичних наук, професор Неумивакін І.П. присвятив цьому дивовижному продукту цілу книжечку — "Лляне олія: На сторожі здоров'я". 

Однак у радянські часи лляна олія виправдано було дібрано безслідно. Основною причиною стала властивість оливи швидко окислюватися на відкритому повітрі, особливо у разі підвищених температур, а також нестійкість до сонячного світла. Т.е. лляна олія треба зберігати в герметичної тарі, яка не пропускає світла, після розгерметизації (відкупорювання) треба зберігати в холодильнику. 
Для сільських жителів, які до індустріалізації й колективізації veryalували більшість населення і вели майже натуральне господарство, ця проблема не була критичною — оливобійки були майже в кожному господарстві, олія дачіли невеликими порціями, зберігай у темному та прохолодному льоху та порівняно швидко з'їдали "свіженьким". 
А ось для низькотехнологічної радянської економіки такі завдання були ослаблені, — лише б не залишити робочий клас голодним, піклуватися про корисні речовини та вітаміни було недосуг, адже їх брак обмежувався не відразу. До того ж для завдання "нагодувати" була і є чудова альтернатива — соняшникова олія. Його легше зробити, набагато легше зберігати та транспортувати, воно не швидко псується на складах, у магазинах, міських квартирах навіть у літню спеку, а також у каструлях і сковорідок. Лляна олія, на жаль, позбавлена таких переваг і в централізованій соціалістичній економічній економії поступово була повністю витеснена соняшником. 

Зараз унаслідок появи нових технологій, зокрема дешевої герметичної тари, і розвитку приватного підприємництва відроджується промислове виробництво якісного харчового лляної олії.

Негативним ефектом унеможливлення лляної олії з раціону впродовж життя двох-трьох поколінь радянських людей призвело до того, що сучасні люди відвикли від його смаку та запаху, і багатьом олія здається дуже незвичайним і навіть несмачним. Якщо раніше смак вбрався, що називається, з молоком матері, то зараз у деяких людей, які вперше куштують лляна олія в зрілому віці виникають негативні емоції. В інших же враження від вживання цього продукту найсприятливіші.
 

Виробництво та склад лляної олії

Олію отримують із насіння льону холодним пресуванням (У насінні льону його міститься до 48%). Саме за технології холодного пресування олія зберігає свої цілющі властивості та може використовуватися з лікарською метою. Олія з насіння льону може мати колір від коричневого до золотистого (залежно від ступеня очищення). 

За біологічною цінністю олія з насіння льону посідає перше місце серед інших харчових рослинних олій і містить масу корисних для організму речовин (поліненасичені кислоти, вітаміни F, A, E, B, K, насичені жирні кислоти. Олія з насіння льону є чудовим зовнішнім джерелом цінних поліненасичених жирних кислот Омега-3 й Омега-6 (наш організм не може самостійно синтезувати ці жири). Причому, якщо Омега-6 є також у соєвому, соняшниковому, гірчичному, ріпаковому й оливковій олії, то Омега-3 міститься в достатній кількості тільки в лляній олії. 

В олії з насіння льону вміст Омега-3 удвічі більший, ніж у риб'ячому жирі, і набагато вищий, ніж в інших харчових продуктах. Потрапляючи в організм, Омега-3 й Омега-6, впроваджуються в структуру клітини, і надалі позитивно впливають на клітинну активність, на швидкість передавання нервових імпульсів.

Корисні властивості лляної олії

Саме через високий вміст Омега-3 (60%) й Омега-6 (20%) олія насіння льону сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі та має такі корисні лікувальні властивості:

  • Лляна олія захищає організм від виникнення й розвитку діабету. Часте вживання невеликої кількості олії у разі цукрового діабету покращує дію інсуліну.
  • Регулярне застосування в раціоні олії лляної допомагає знизити рівень холестерину та в'язкість крові, підвищити еластичність судин, що, зрештою, запобігає розвитку інфаркту міокарда, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця, знижує ризик інсульту та утворення тромбів.
  • Крім того, олія насіння льону нормалізує роботу всієї травної системи людини: покращує функцію печінки, сприяє лікуванню колітів, гастритів, усуває закрепи, печію, має протипаразитарну дію.
  • Неоціненні імунозахисні властивості олії: його застосування як харчовий продукт профілактично запобігає деякі онкологічні захворювання (рак молочної залози та рак прямої кишки).
  • Також у медицині рекомендують олію з насіння льону вживати післяопераційним і ослабленим хворим у період реабілітації.
  • Рекомендується регулярне вживання олії льону та дітям для повноцінного, здорового розвитку організму.
  • Дуже важлива роль олії насіння льону як корисного продукту здоров'я в житті будь-якої жінки.
  • Ця олія обов'язково має входити в раціон вагітних, тому що компоненти її позитивно впливають на правильний розвиток мозку майбутньої дитини, полегшують перебіг вагітності та пологів.
  • Щоденне вживання олії з насіння льону нормалізує гормональний фон, пом'якшуючи передменструальний синдром і покращуючи самопочуття жінки в клімактеричний період.
  • Лляна натуральна олія також набула широкого застосування в комплексному лікуванні та профілактиці захворювань легень і бронхів, захворювань нервової системи, хвороб нирок і сечового міхура, захворювань щитоподібної залози, у разі лікування порушень потенції чоловіків.
  • У сучасній косметології олія льону застосовується в складі всіляких масок для шкіри та волосся завдяки високому вмісту вітамінів і омолоджувальним, пом'якшувальним, бактерицидним властивостям.
  • Дієтологи прийшли до висновку, що людина може ефективно схуднути завдяки позбавлення зайвої ваги за умови часткової заміни споживаних жирів тваринного походження на легкозасвоювану харчову лляну олію.
  • Олія з насіння льону — це ще й незамінний компонент харчування для вегетаріанців, які відмовилися від споживання риби.
  • Для збереження цілющих властивостей лляної олії його необхідно зберігати в щільно закритій посудині в прохолодному місці, не піддавати термічному обробленню, термін зберігання 1 рік. Клітки мозку на 60 відсотків складаються з жиру, і це набагато вища концентрація, ніж в інших частинах тіла. Іронія полягає в тому, що люди практично не знають цього і постійно прагнуть усунути якомога більше жирів зі своєї дієти, хоча мати достатню кількість жирів у своєму раціоні життєво важливо для розвитку мозку, і підтримки його у гарній формі. 
 

Чим зумовлені корисні властивості лляної олії

Є дві незамінні жирні кислоти, альфа-ліноленова кислота, що називається "Омега-3", і лінолева кислота, що називається "Омега-6". Їх називають "незамінними", або життєво важливими, тому що з них організм утворює всі інші потрібні жири.  Якраз той жир, який нам найбільше необхідний, а саме альфа-ліноленова кислота, найменше і рідше всього входить до нашої дієти. 

Дефіцит незамінних жирних кислот є однією з основних причин хронічних дегенеративних захворювань, як-от рак, хвороби серця, гіпертонія та інсулін. Крім того, без цих незамінних жирних кислот також зазначається погіршення роботи мозку. Хоча ми, ймовірно, поглинаємо з їжею безліч всіляких жирів, але зазвичай це жири неправильного типу, одержувані з яловичини та гідрогенізованих олій. Частково гідрогенезовані жири та олії містять токсичні жири, які можуть шкідливо діяти на мозок. 
У процесі гідрогенізації в молекули жиру вводиться водень, що змінює їхню структуру та робить такі жири небезпечними для здоров'я й повноцінної розумової діяльності. 

Коли гідрогенізований жир потрапляє в стінки клітки, він починає перешкоджати процесу перенесення поживних речовин через стінку всередину клітини. Унаслідок цього йде накопичення токсинів і клітини не отримують повноцінного харчування. Гідрогенізований жир також називають насиченим, оскільки ланцюжки молекул насичуються атомами водню. Завдяки стійкості до прогорання, він широко застосовується під час виготовлення маргарину, кулінарних жирів, що додаються в тісто для розсипчастості, різних соусів і майонезів для салатів і овочів. 

Більшість фахівців із харчування рекомендують уникати гідрогенізованих жирів і використовувати натуральні свіжі олії, приготовані з зерен, різних насіння та кісточок. З огляду на те, що жир є будівельним матеріалом для клітин мозку, має сенс використовувати натуральні олії та уникати тих жирів і олій, структура яких змінена в процесі гідрогенізації.  Однак той факт, що жири є натуральними та необробленими, все ще не означає, що вони дійсно гарні для вас. Природні олії бувають трьох видів: насичені, поліненасичені та мононенасичені. 

Як показали дослідження, насичені жири сприяють підвищенню рівня холестерину, виникненню серцево-судинних захворювань, раку та інших серйозних хвороб. Насичені жири легко впізнати, тому що вони стають твердими та матовими на холоді. Тварини жири є насиченими. Вони схожі на тверді білі прожилки в шматку м'яса, їх легко побачити й відокремити.  
Поліненасичені жири, які використовуються в багатьох приправах для салатів, залишаються прозорими та рідкими навіть у холодильнику. Але в поліненасичених жирів є свої власні небезпечні властивості, які не так широко відомі. Ці жири надзвичайно схильні окисненню, особливо коли їх нагрівають і залишають на повітрі. Ми абсолютно безумовно не хочемо допускати в наш організм окислені жири, тому що вони створюють вільні радикали, які знищують клітини нервової системи та інших життєво важливих органів, що призводить до зниження розумових здібностей, пришвидшення процесів старіння та виникнення онкологічних захворювань. 

Якщо поліненасичені олії та жири з прогорклим запахом, не їжте їх. На жаль, для приготування більшості страв у фритюрі, наприклад, картоплі фрі, використовується прогорока олія, що має канцерогенні властивості. Тільки уявіть про це. Їх смажать у тій самій олії знову й знову й іноді тримають цю олію відкритою на повітрі цілими днями. Проміжне місце між насиченими та поліненасиченими жирами займають мононенасичені жири. 

До мононенасичених жирів належать оливкова олія, олія каноли та арахісова олія.  Ліноленова кислота, або Омега-3, забезпечує швидкий приплив необхідної енергії, що допомагає передаванню імпульсів, які несуть сигнал від однієї клітини до іншої. Коли ми прискорюємо передавання сигналів, це допомагає нам краще думати, зберігати інформацію в пам'яті та витягувати її звідусіль у міру потреби. Ця речовина також необхідна вагітній матері, яка розвивається в утробі матері. 
У експериментах на тваринах дослідники виявили, що в малят були незворотні порушення здатності до навчання, якщо в їхніх матерів бракувало незамінної жирної кислоти Омега-3. Ця жирна кислота необхідна для здорової сітківки очей, для роботи синтезів і для того, щоб справлятися зі стресом.

Застосування лляної олії

  • Лляна харчова олія можна пити по 1-2 столових ложки перед їдою або додавати у вингрети та салати, змішувати з кефіром, йогуртом, медом, вживати разом із квашеною капустою та відварним картоплею, заправляти ним каші.
  • Олія з насіння льону іноді додають у випічку для додання їй особливого аромату та приємного жовтувато-жовтогарячого відтінку.
  • Особливо корисно використовувати лляну олію для заправлення свіжих салатів і вінегретів. Його можна змішувати зі зміною, майонезом та іншими складниками для приготування соусів.
  • Лляною олією можна заправити будь-яку кашу, варену картоплю, додавати в перші та другі страви.
  • Дуже смачно та корисно змішувати лляну олію з сиром і зеленню.


Лляна олія, отримана холодним пресуванням, є незамінним продуктом у нашому раціоні, який бере участь у багатьох обмінних процесах нашого організму, необхідним для профілактики та комплексного лікування таких захворювань, як інсульт, атеросклероз, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, рак та багато інших. 
За вмістом ненасичених жирних кислот Омега-3 й Омега-6 лляна олія перевершує продукти звичайного раціону та всього 1-2 столові ложки лляної олії забезпечують добову потребу в ненасичених жирних кислотах. 
Необхідно зазначити, що краще вживати лляну харчову олію в холодному вигляді, не піддаючи термічній обробці, — у цьому разі вона не втратить своїх лікувальних властивостей і збереже у своєму складі всі корисні речовини та вітаміни.

 

Лляна олія для схуднення

Уже давно вчені-дієтологи відкрили такий секрет лляної олії: потрапляючи в організм, вона не відкладається, додаючи вагу, а навпаки розщеплює жирок на звичайну воду та гліцерин. Ці два продукти розпаду організм не засвоює, а просто виводить природним способом. Тобто виходить, що лляна олія творить чудеса. 
Але таким ефективним каталізатором воно є в нічну пору, коли організм відпочиває уві сні. Якщо перед сном випити одну столову ложечку олії, вона не дасть з'їденню напередодні їжі відкластися жировим комом на тілі. 

Виходить, що лляна олія не просто розщеплює жири, а й дає змогу очиститися організму від шлаків і токсинів, які осіли на стінках товстого кишківника. Внаслідок очищення в людини нормалізується тиск, клітини омолоджуються, судини зміцнюються, а настрій стає піднесеним і прекрасним. 

Також лляна олія для схуднення допомагає чудово справлятися з надмірним апетитом, який у багатьох прокидається в найневідповідніший час. Вживаючи цю олію, ви не відчуватимете великого бажання наїстися перед сном.

  • Якщо ви хочете досягти максимального ефекту, то варто приймати щоранку перед їдою, буквально за 15-20 хвилин, одну чайну ложечку олії.
  • Перед сном його також потрібно випити, можна й після вечері, через хвилин 20.
  • Згодом кількість пиляної олії можна збільшити до однієї столової ложки.


Але не варто думати, що користь лляної олії буде помітна з перших днів. Це не чарівний засіб, якого буде досить за одноразового вживання. Диво звернеться, якщо ви візьмете на озброєння оливу впродовж кількох місяців. Тоді і фігурка набуде красивих обрисів, і волосся стане пишнішим і гладкішим, і настрій покращиться. 

Також можна додавати лляну олію в їжу в невеликій кількості. Прекрасно поєднується з овочевими салатами, кашами або сиром. Кушайте його з усіма продуктами, які любите, воно добре поєднується з багатьма смаколиками. Це і специфічного смаку додасть і моторику кишківника поліпшить. 

Але на цій олії, в жодному разі, не можна смажити, вона не придатна для термічної обробки. Це пояснюється тим, що воно виходить методом холодного пресування, ось і вся специфіка. Також не додавайте його ні у що гаряче, воно приймається суто до холодних страв. 

Але щоб лляна олія для схуднення була більш дієвою, необхідно звернути увагу на свій раціон і виключити з неї жирну їжу, солодку, булочки, тістечка та інші шкідливі продукти, які не несуть жодної цінності. 
Особливий ухил варто зробити на натуральну їжу: овочі, фрукти, сир, яйця, м'ясо курки, рибу, горіхи та нежирні сири. Організоване за такого харчування буде набагато легше справлятися з усіма обмінними процесами, а лляна олія їх активізує максимально. Очищення кишківника стане м'яким, проблеми зі стільцем (якщо вони були) відпадуть самі собою, а вага нормалізується. 

Варто розуміти, що за невеликої зайвої ваги особливих схилів не буде, але зате організм прекрасно очиститься. Якщо ви дбаєте не тільки про вагу, а й про здоров'я, то лляна олія стане надійним помічником, який розв'яже масу проблем.

Лляна олія для волосся

Чим корисна лляна олія для волосся?

Лляна олія широко використовується в косметології завдяки своєму унікальному складу. У лляному насінні міститься велика кількість вітаміну Е, який необхідний організму людини для повноцінного функціонування. Також олія льону корисна для волосся через великий вміст вітаміну А, цінних кислот, корисних мікроелементів. 

Лікувальні властивості лляної олії полягають у тому, що її унікальний склад насичує шкіру голови та волосяні цибулини всіма необхідними речовинами. Цей засіб забезпечує організм повним комплексом вітамінів і мінералів, які сприяють росту та зміцненню волосся. Регулярне використання лляної олії покращує зовнішній вигляд волосся вже за кілька тижнів.

Застосування лляної олії для волосся: 

Завдяки своєму унікальному складу лляна олія надзвичайно корисна для волосся. 
У жінок, які регулярно використовують цей засіб, спостерігаються такі поліпшення: зменшується випадання волосся, волосся стає міцнішим, нормалізується жировий баланс шкіри голови, зникає лупа. 
Лляне насіння для волосся можна вживати всередину або використовувати як маску. 

Пропонуємо рецепти ефективних масок із лляної олії для волосся: 

  • Лляна маска для сухого волосся. Інгредієнти: 2 столові ложки олії льону, 1,5 столові ложки спирту або горілки. Інгредієнти для маски необхідно змішати, нанести на вологе волосся і втирати в шкіру голови впродовж 10 хвилин. Після цього на голову треба намотати рушник на 30 хвилин, після чого добре промити волосся із шампунем і теплою водою. Маску треба наносити 1 раз на тиждень. Через 3-5 тижнів волосся стає міцнішим, зменшується випадання, з'являється блиск.
  • Лляна маска для сильно пошкодженого волосся. Ослаблені, посічені та схильні до випадання волосся потребують тривалого лікування. Маски з лляної олії для волосся здатні неабияк поліпшити ситуацію, якщо їх наносити на 6-8 годин, бажано на ніч. Лляна олія треба втирати в чистому вигляді в корені волосся. За ніч корисні речовини з насіння льону вбираються в шкіру голови та забезпечать ефективніше лікування.
  • Лляна маска для росту волосся. Інгредієнти: 2 столові ложки лляної олії, 2 столові ложки тертого лука, 1 столова ложка меду. Усі компоненти маски необхідно добре перемішати та нанести на волосся. Через 30 хвилин добре промити волосся із шампунем і бальзамом, щоб позбутися запаху цибулі.

 

 

 

Основні
ВиробникАГАВА
Об`єм60 мл
Країна виробникУкраїна
ТипНефільтроване
УпаковкаСкляна тара
Тип оліїЛляне
ВіджимПерший холодний
  • Ціна: від 55 ₴/бут

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner