Олія з зародків кукурудзи преміум
- В наявності
- Код: МК-021
від 38 ₴/бут
- +380 (68) 126-20-94

Склад олії з зародків кукурудзи:
- Вітаміни: Провітамін A, Вітаміни групи B, Вітамін K, Вітамін С, Вітамін E.
- Ненасичені жирні кислоти:
- Олеїнова кислота (до 49%);
- Ліноленова кислота (до 56%);
- Арахінова кислота (до 1,7%).
- Насичені жирні кислоти: пальмітинова кислота, стеаринова кислота.
- Карбонові кислоти: міристинова, гексадецінова, і лігноцеринова кислоти (від 0,1% до 1,7%).
- Жирно-ароматичні кислоти: ферулова кислота.
- Лецитин;
- Фітостерини.
Олія з зародків кукурудзи отримана методом одноразового холодного пресування з добірних кукурудзяних зародків. Це натуральна та корисна рослинна олія з приємним запахом і смаком. Воно підходить для смаження та заправляння різних страв, а також є популярним засобом народної медицини.
Кукурудза або маїс — одна з найдавніших рослин сімейства злаків. Батьківщиною походження кукурудзи вважається територія сучасної Мексики, а час її введення в культуру вчені відносять до 7-12 тисячоліть до н.е. Кукурудзяні качалки в той час були дуже маленькі та не перевищували завдовжки 4 сантиметри. Та й у закритому початку вона почала рости не відразу, що зменшало терміни її зберігання. У американській історії роль кукурудзи дуже велика. Цивілізації того часу зобов'язані своєю появою та розквітом культури кукурудзи, оскільки саме вона лягла в основу високопродуктивного хліборобства, без якого не може виникнути й існувати розвинене товариство.
Європейці використовували кукурудзу як хлібну олію. У їжу вони використовували не тільки зерна, а й стебла і навіть металіки. З зерен вони пекли коржі, а пилком наповнювали пиріжки та готували з неї суп. В Європі кукурудзу почали обробляти тільки в 19 столітті, у цей же час у штаті Індіана була отримана харчова кукурудзяна олія. За свої цінні властивості олія називають Золотом Заходу. У Росії кукурудза спочатку з'явилася в Криму, а відтоді поширена повсюдно.
Кукурудзяна олія добувають із зародка, який становить усього 10% від ваги кукурудзяного зерна. У зародку міститься основна частина жиру — 80%, 74% мінеральних речовин і 20% білків.
У кукурудзяній олії міститься провітамін А, вітаміни С, K, групи B, деякі мінеральні речовини, лецитин, фітостерини, але особливо багато в ньому вітаміну Е (навіть в оливковому його менше вдвічі), і вітаміну F, що являє собою комплекс ненасичених жирних кислот.
У 100 грамах кукурудзяної олії міститься понад 10 добових норм вітаміну Е, тому 1-2 ст. понад достатньо для зміцнення та збереження здоров'я — звичайно, у поєднанні з іншими поживними речовинами. Особливо корисна олія, що отримується з кукурудзяних зародків методом холодного пресування, а наявність у ньому великої кількості лецитину дає змогу застосовувати його для профілактики тромбозу та лікування атеросклерозу, такого поширеного в наші дні серйозного захворювання.
Вітамін Е, що міститься в цій олії, містить альфа-токофероли — природні антиоксиданти, що зберігають нашу молодість і красу.
Завдяки вигідному поєднанню ненасичених жирних кислот, кукурудзяна олія нормалізує жировий баланс у нашому організмі, надає еластичність судинам, знижує рівень «шкідного» холестерину в крові; використовується в лікуванні нирковокам'яної хвороби, захворювань печінки та жовчовивідних шляхів, цукрового діабету та ожиріння. Якщо вживати кукурудзяну олію регулярно, то жовчний міхур завжди буде в тонусі, а його виділена функція — у нормі.
Лінолевої кислоти, що регулює згортання крові та зміцнює імунітет, у кукурудзяній олії більше, ніж інших — до 56%; на другому місці олеїнова кислота — її буває до 49%; потім йдуть пальмітинова та стеаринова кислоти. Набагато менше в ньому (від 0,1 до 1,7%) міристинової, гексадеценової, арахінової та лігноцеринової кислот.
кукурудзяна олія
Ферулова кислота, що належить до групи жирно-ароматичних кислот і має антиоксидантні властивості, теж є в кукурудзяній олії: вона запобігає розвитку пухлин, зупиняє процеси перекисного окиснення ліпідів і захищає наші органи від наслідків стресу. Фітостерини — речовини, здатні гальмувати ріст пухлин, розвиток атеросклерозу, що стимулюють імунітет і навіть змушують ракові клітини самознищуватися, теж можуть потрапляти в наш організм із кукурудзяною олією — до речі, у нашій країні їх хронічний дефіцит поширений дуже широко.
Завдяки своїм цінним і корисним властивостям олія з зародків кукурудзи знайшла широке застосування в медицині, косметології, кулінарії та галузях промисловості.
Олія є прекрасним дієтичним продуктом, який зміцнює імунітет. Стимулює обмін речовин і легко засвоюється організмом.
У медицині олію використовують як лікувально-профілактичний засіб:
- Для лікування екземи та псоріазу;
- Для лікування опіків і загоєння невеликих ран;
- У разі цукрового діабету;
- У разі проблем роботи кишківника;
- У разі сінної лихоманки (полінорозе);
- При астме;
- У разі мігрені;
- У разі атеросклерозу: запобігає відкладенню холестерину на стінках судин, знижує утворення тромбів, підвищує еластичність судин;
- У разі каменів у нирках і жовчному міхурі;
- У разі хвороб печінки.
Олія активізує роботу м'язів і покращує роботу мозку. Регулює виділений функцію, є ефективним жовчогінним засобом. Стимулює вироблення молока в жінок, що годують. Лінолева кислота, що міститься в олії, зміцнює імунітет і регулює згортання крові. Олія попереджає й розвиток пухлин. У разі регулярного вживання олії зародків кукурудзи поліпшується настрій, сон та самопочуття. Олія регулює діяльність мозку, тому вона особливо корисна дітям і вагітним жінкам.
З косметичною метою олія підходить для догляду за волоссям і шкірою. Косметологи використовують олію з зародків кукурудзи під час масажу, додають її в лікувальні та омолоджувальні ванни. На основі цієї олії роблять домашню косметику. Олія допоможе зберегти Вашу красу та продовжити молодість.
Олія має гарні кулінарні властивості. Воно прекрасно підходить для смаження, не димиться й не піниться. Його можна використовувати під час тушкування овочів і м'яса, заправляти ним салати та різні закуски. Покращить він запах і якість випічки, додасть їй пишності та пружності.
Для профілактики захворювань і зміцнення організму рекомендується вживати олію двічі на день по столовій ложці за пів години до їди.
Для поліпшення стану шкіри та волосся можна наносити олію на проблемні зони в чистому вигляді або змішувати її з іншими натуральними компонентами, наприклад, медом.
Не варто експлуатувати приймання оливи із зародків кукурудзи, оскільки вона має високу калорійність, що може призвести до небажаного набору ваги.
Протипоказання до застосування олії з зародка кукурудзи:
Олія із зародків кукурудзи практично не має протипоказань, за винятком індивідуальної нестерпності. Щоб не було неприємних наслідків, починайте приймати олію поступово і слухайте свій організм, тоді вона принесе Вам тільки користь.
Основні | |
---|---|
Виробник | АГАВА |
Об`єм | 60 мл |
Країна виробник | Україна |
Тип | Нефільтроване |
Упаковка | Скляна тара |
Тип олії | Кукурудзяна |
Віджим | Перший холодний |
- Ціна: від 38 ₴/бут