Кокосова натуральна клітковина 250г
- В наявності
- Код: КК-000012
60 ₴/кг
- +380 (68) 126-20-94

Виробництво — Індонезія
Урожай – 2021
Рекомендований строк зберігання, років – 1
Харчова цінність, г/100г: білки – 36, жири – 2 , вуглеводи – 16 Енергетична цінність, ккал/100грам – 222;
Склад: 100% органічна клітковина (макуха) кокосового горіха, без ГМО
Клітковина кокосова — це натуральний рослинний продукт. Його отримують з кокоса — плоди кокосової пальми, що виростає в Таїланді, Індії, Бразилії, Індонезії, Шрі-Ланці та інших тропічних областях. Плоди кокоса збирають, потім зливають з них молоко. Далі їх розкривають, вилучають з них м'якоть. Після чого отжымают масло. Отриману масу ретельно сушать і подрібнюють. У результаті виходить кокосовий макуха.
При обробці не використовуються консерванти і хімія, завдяки чому в продукті зберігаються всі корисні речовини.
Це: вітаміни групи B, C, E; мікро - та мікроелементи — калій, кальцій, магній, фосфор, цинк, йод, залізо; амінокислоти; клітковина. При цьому в кокосової клітковині зовсім відсутня клейковина. А це величезний плюс для тих, хто страждає на целіакію — непереносимістю цього білкового речовини.
Корисні властивості кокосової клітковини Цей дієтичний, низковуглеводний, гіпоалергенний продукт позитивно позначається на роботі всіх органів і систем: очищає організм від шлаків і токсинів, покращує травлення; сприяє схудненню за рахунок прискорення обміну речовин; підвищує захисні сили організму; володіє глистогінним ефектом; позбавляє від бактерій і грибків; стабілізує рівень холестерину і цукру в крові, нормалізує роботу щитовидної залози; приводить в норму роботу серця і судин, покращує зір, підвищує рівень тестостерону; зміцнює кістки і зуби; заряджає енергією; покращує стан шкіри і волосся. Але якщо є ожиріння, діарея або індивідуальна непереносимість продукту, краще відмовитися від вживання макухи, інакше він може нашкодити організму.
Застосування кокосової клітковини в кулінарії
Клітковина кокоса — це універсальний продукт. Його використовують у народній медицині для профілактики і лікування безлічі захворювань, кулінарії та косметології — висушену подрібнену м'якоть екзотичного продукту додають в маски, креми та інші домашні косметичні засоби.
Величезною популярністю клітковина кокоса користується в кулінарії, причому як харчової добавки, так і основного компонента. Вона надає ніжну горіхову нотку багатьох страв. Її додають в каші, фруктові салати, соуси, кефір і різні коктейлі для схуднення. А ще продукт широко використовують замість пшеничного борошна. З нього випікають млинці, булочки, хліб, тістечка, торти, кекси.
Існує маса рецептів, куди можна додавати кокосову клітковину.
Ось кілька цікавих:
Фруктовий смузі зі злаками 1 банан і 2 груші очистіть від шкірки, наріжте на дрібні шматочки. Далі подрібнені фрукти помістіть в чашу блендера, додайте 1,5 склянки ананасового соку, 1 ст. л. кокосової клітковини і 3 ст. л. мюслі. Все гарненько змішайте.
Кокосові тістечка Для початку 150 мл згущеного молока помішуйте віночком протягом 2-х хвилин. Розігрійте духовку до 180 °C. У миску зі згущеним молоком, додайте 45 г клітковини і змішайте. Додайте ще 45 г клітковини кокоса і знову все перемішайте. Тісто має бути в міру м'яким. Якщо воно по консистенції вийшло, як вершкове масло, додайте ще небагато клітковини. В отриману масу всипте пів чайної ложки ванільного цукру і розмішайте. Нанесіть на долоні трохи олії, щоб тісто не прилипало до рук. Відриваючи з тіста невеликі шматочки, сформуйте кульки. Злегка їх прbплюсніть і перекладіть на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Прикрасьте тістечка сушеними половинками вишні і випікайте в духовці приблизно 20 хвилин. Готову випічку подавайте до чаю або молока.
Сирний чізкейк Необхідно 500 г знежиреного сиру і 450 г сиру рікотта змішати в блендері. Трохи цукрозамінника розчиніть в 1 ч. л. лимонного соку і додайте в сирну масу. Сюди ж збийте 2 яйця, додайте щіпку ванілі і небагато кокосової стружки. Приготуйте основу для чізкейку: в окрему миску всипте клітковину, влити яблучний сік за смаком, додайте подрібнені сухофрукти або горішки. Цю масу рівномірно розподіліть на дні форми і випікайте 7-10 хвилин при температурі 180 °C. Основу охолодіть до кімнатної температури. Далі поверх неї вилити сирну масу. Оберніть форму фольгою і поставте на верхню полицю духовки, а на 2 рівня нижче — жаростійку форму з холодною водою. Випікайте солодкість близько години при 180 °C. Готовий чізкейк охолодіть до кімнатної температури і поставте в холодильник на ніч. Де купити кокосову клітковину
Натуральну клітковину кокоса можна придбати в нашому інтернет-магазині за доступною ціною. Для покупки потрібно зробити замовлення через корзину
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | АГАВА |
Країна виробник | Індонезія |
Ціна за 1 кг | 110 |
вага | |
Вага (кг) | 0,250 |
- Ціна: 60 ₴/кг